JPs tourspel

2024 - 28e editie

mobiele telefoon versie

Podium na etappe 21

123
gele truiEva Hasjparov Eddie Manolo
geheimtipHasjparov John H Eva
groene truiEva Thomas John H
bolletjestruiHappy Ellen JohnB
mr chronoEddie El Condor Ellen JohnB Watze
coeur de lionjp Hasjparov JohnB Victor Emanuele 3
zwarte truiManolo Hasjparov jp

De analyse

Bekijk hier de ploeg (en de beste renners)van:

Vergelijk de ploegen van: en
laatst vergeleken spelers (aantal verschillend): Eddie (11)   John H (11)  

Wie heeft deze renner ook:
Wie heeft deze renner niet:

Bekijk de populariteit van de renners
Welke renners scoren de meeste punten?
Scenario analyse, what-if, hoe zou de stand zijn bij deze uitslag? Ga virtueel

CommentaarChapeau -JohnB

(Mon 22 Jul 2024, 11:29) Dank JP voor t organiseren. Tevreden want dan toch nog top 10 gereden, bovendien 3 truien derde, 1 dagzege en nota bene boven Andre, Ellen, Jippe en Lars geeindigd. Au revoir!

Weer genoten 2 -John H

(Mon 22 Jul 2024, 11:21) Top 3 van gele trui klassement niet gehaald dus.....

Weer genoten -John H

(Mon 22 Jul 2024, 11:20) Hulde aan de organisatie van het tourspel, alles was weer tip top. Top 3 van het tourspel net niet gehaald, maar wel twee top-drie plekken, dus mijn niveau wel gehaald. Tot volgend jaar!!

Dank en felicitaties -andre

(Mon 22 Jul 2024, 07:18) Dank voor de organisatie en gefeliciteerd aan alle winnaars en runnerups. Volgend jaar weer AI inzetten? Mwah, denk het niet.

Gefeliciteerd en bedankt!!!! -Hasjparov

(Sun 21 Jul 2024, 23:53) Lang gedacht dat ik zou kunnen winnem, maar eerlijk is eerlijk, Eva won met meer dan een fietslengte verschil. Kortom van harte Eva! En ik koester de geheimtip-trui :-) En natuurlijk weer dank aan de geweldige tourdirectie voor de smetteloze organisatie!! Tot volgend jaar!!

Merci! -Eva

(Sun 21 Jul 2024, 23:33) Wat een eer om voor een tweede keer het geel om mijn schouders te hebben (en eerste groen)! Dank aan mijn tegenstanders voor een spannende strijd! En dank aan de tourdirectie voor het organiseren van het tourspel. Tot volgend jaar! PS het wordt inderdaad eens tijd voor een tour de femmes tourspel

Gefeliciteerd en bedankt! -Ellen

(Sun 21 Jul 2024, 21:45) Gefeliciteerd Eva, mooie prestatie! En Tourdirectie hartelijk dank voor het organiseren en becommentariëren! Mooie sportzomer verder voor iedereen.

allen bedankt -Happy

(Sun 21 Jul 2024, 21:05) maar vooral JP weer! Ik heb ervan genoten, en sluit zelfs af met een trui. Eva gefeliciteerd en ik kijk weer uit naar volgend jaar.

Etappe 21: het feest is weer voorbij -TOURDIRECTIE

(Sun 21 Jul 2024, 20:25) Het was weer een enerverende Tour de France al stak Pogacar er dit jaar wel duidelijk boven uit. Ook in het spel was het spannend al waren de meesten al gelijk op achterstand gezet door het niet opstellen van Biniam Girmay.

Eva wint het geel en pakt met de op een na beste score ooit haar tweede tourspel. Hasjparov en Manolo hebben geregeld haasje over gedaan waarbij Hasjparov uiteindelijk de zilveren stek kon innemen. Manolo werd derde en zag in extremis nog onze spelkannibaal Eddie langszij komen.
 1. Eva
 2. Hasjparov
 3. Eddie, Manolo

Eddie won vandaag de tijdrit net voor John B en Watze. Eddie is ook de winnaar van het Mr Chrono klassement. El Condor en Ellen delen de 2e plek en de runners up van vandaag werden 3e.
 1. Eddie
 2. El Condor, Ellen
 3. John B, Watze

Het door de tourdirecteur geliefde Geheimtip klassement werd gewonnen door Hasjparov. John H kwam nog sterk opzetten en werd 2e voor Eva.
 1. Hasjparov
 2. John H
 3. Eva

Ook al treed Joe Biden op dit moment uit de race, uw Tourdirecteur hoopt volgend jaar de 29e editie te organiseren. Veel plezier bij de Olympische weg- en tijdrit.

podium -Eddie

(Sun 21 Jul 2024, 20:08) Gefeliciteerd Eva. Een zeer knappe en overtuigende zege met bijvoorbeeld Buitrago en Ackermann waarvan ik vooraf dacht mooie gaatjes te kunnen slaan, maar jij had ze ook. Mijn knechten van de toppers leverden wel op, maar de belangrijke verschillen Girmay en Carapaz waren beiden niet dicht bij een selectie voor mijn team. Mooi om na een lange achtervolging de beste niet-Girmay te zijn samen met natuurlijk Manolo, ook alle respect. Hasjparov was eveneens niet meer te pakken. Ben blij met mr chrono en het is altijd leuk om de laatste rit te pakken. Het was een mooie Tour in 2024 en ik beleefde als altijd veel plezier aan JPs Tourspel, dank aan de directie.

Podium -El Condor

(Sun 21 Jul 2024, 19:51) In Cleveland Ohio liep ik t podium net mis (3” tekort) maar in het onvolprezen Tour spel lukte het wel. Helaas net geen goud maar n 2e plek is ook mooi. Dank JPH voor weer n Tour en tot volgend jaar hopelijk!

Eindklassement zwarte trui -watze

(Sun 21 Jul 2024, 19:45) Hartelijke felicitaties aan de ongenaakbare Manolo, de kranige Hasjparov en aan JP, de taaie verdediger van de derde plek.
 1. Manolo
 2. Hasjparov
 3. JP


derde plek zwart -watze

(Sat 20 Jul 2024, 20:13) Voor zwart lijken eerste en tweede plek vrij zeker. Plek 3 gaat nog tussen JP, die hem nu heeft, en BenL. Met een hele goede tijdrit is er nog een klein kansje voor JohnB, Eddie en Eva.

Etappe 20: er kan er maar 1 de beste zijn -TOURDIRECTIE

(Sat 20 Jul 2024, 18:56) Alhoewel, Happy en La Dona eindigen vandaag ex aequo in de etappe. Happy pakt daarmee de bollentrui van het tourspel 2024, proficiat. Eervolle vermelding ook voor Ellen die na enige jaren afwezigheid in het peloton vandaag als 3e eindigde in de etappe en runner-up werd voor dit klassement met John B als derde die blij zijn dat de tour bollentrui weer eens een keer naar latijns-Amerika gaat.

 1. Happy
 2. Ellen
 3. John B
Eva lijkt een vrij zekere voorsprong te hebben voor het gele klassement waar toch nog een paar spelers hopen op een podiumplaats. Hasjparov leidt de geheimtips. Morgen een afsluitende tijdrit.

laatbloeier -Happy

(Sat 20 Jul 2024, 18:29) toch nog een etappe winst en wie weet de bollen?

Etappe 19: Kannibaal 2.0 -TOURDIRECTIE

(Fri 19 Jul 2024, 17:15) Pogacar vermorzelde iedereen vandaag en sommigen vragen zich af of dat allemaal wel kan. Jonas heeft echter voor dood in een duiker gelegen en de kleine van Schepdaal kwakte op diezelfde plek in Baskenland ook tegen de vlakte. Mag ik zeggen dat dit verzachtende omstandigheden zijn. Ja, dat mag ik zeggen.
Ondertussen gaan we in het tourspel een razend spannend weekend in waar nog 5 truien te vergeven zijn. Eva liep vandaag, op mueslibars, uit op haar naaste belagers Manolo en Hasjparov voor de gele trui. Die laatste weer in de leiding bij de geheimtips.
Eddie en John H reden vandaag heel sterk dus de vraag is of ze, net als Thomas nog kans op het podium maken.
Ellen pakt vandaag de dagprijs maar moet de bolletjestrui aan john B laten. ook die strijd is nog heel spannend. Morgen de laatste bergrit.

Iets te veel -Eddie

(Fri 19 Jul 2024, 17:00) Maar geeft m8jb gevoel goed weer

Kietelen -Eddie

(Fri 19 Jul 2024, 16:58) Nog even kietelen die nummers 2,3,4

Pacman Pogi -JohnB

(Fri 19 Jul 2024, 16:41) Zullen we de plasjes van Pogi nog maar even bewaren tot de testen wat beter worden? De letter D is weer terug van weg geweest

Tourserver still going strong -Tournerd

(Fri 19 Jul 2024, 13:25) 15 jaar op de teller gaat het vooralsnog prima met de tourserver

De zilveren bollen in Bolivia -La Doña

(Thu 18 Jul 2024, 23:26) Toch mooi dat na al die jaren la Doña ook op 2650 m hoogte scoort op haar specialiteit: zilver in bergtrui. Dat belooft nog wat voor de laatste 2 bergetappes.

Etappe 18:Victorie voor Vocsnor -TOURDIRECTIE

(Thu 18 Jul 2024, 18:42) Vermoeiend dagje weer voor de heren renners. Victor Campenaerts was de friste aan de meet en pakt de dagwinst. In het spel delen John H en Manolo de dagprijs, hiermee wipt Manolo weer over Hasjparov heen op het gele podium. Eva gaat daar nog altijd aan de leiding, evenals bij de geheimtips. Eervolle vermelding voor Olaf met een mooie derde plaats in het dagklassement.

ceremonie protocolaire

Aangezien er nog slechts 2 bergritten en een tijdrit resten kunnen vandaag al twee truien uitgereikt worden.


Het groen Gaat dit jaar naar
 1. Eva
 2. Thomas
 3. John HHet coeur de lion is gewonnen door
 1. JP
 2. Hasjparov
 3. John B en Victor Emanuele
Winnaars gefelicteerd!

subdoelen -Eddie

(Thu 18 Jul 2024, 18:38) Met de puntjes van Hindley hebben al mijn renners gescoord. Ik denk dat dit nog nooit gebeurde in een ploeg van mij.

Mee met de bus -John H

(Thu 18 Jul 2024, 11:44) Van de top 7 in het gele trui klassement van het tourspel, met (net an) 600 punten, hebben alleen JP en John H hun karretje kunnen aanhaken bij 5 mensen uit de bus die gisteren uit het peloton zijn ontsnapt en punten hebben gescoord.

De mooiste trui... -JohnB

(Wed 17 Jul 2024, 20:33) Trots om De Bollen te mogen dragen in t befaamde JP tourspel...

dringen -watze

(Wed 17 Jul 2024, 18:31) Het blijft dringen op het podium voor plek twee en drie van het zwarte trui klassement. Eva laat zich daar opnieuw zien. Manolo lijkt niet van het hoogste treetje te willen wijken.

Etappe 17: het tourspel blijft razend spannend -TOURDIRECTIE

(Wed 17 Jul 2024, 18:10) Vandaag met Carapaz, Simon Yates en Enric Mas was de top 3 samengesteld door renners die niet op ieders lijstje stonden. La Dona haalt een mooie overwinning. Eva verstevigt haar voorsprong in het geel waar Hasjparov nu weer Manolo voorbij gaat op het podium. John B heeftl de bollen. Eva neemt ook de leiding bij de geheimtips. Er zijn toch nog wel wat spelers met kans op het podium of op zijn minst een dichte ereplaats. Is het morgen een dag voor de klassieke aanvallers?

correctie 21:00 John B is de trotse drager van de bolle trui en niet Manolo

Etappe 16: Bini gaat neer -TOURDIRECTIE

(Tue 16 Jul 2024, 18:52) De top van het klassement heeft veel renedement gehaald uit het opstellen van Girmay die op slechts 4 lijstjes voorkomt. Vandaag echter ging hij onderuit op een rotonde en kwam nit aan sprinten toe. Manolo pakt de dagprijs en klimt naar plek 2 in het klassement. Eva behoudt het geel en lijkt deze editie al af te kunnen sluiten met een zekere groene trui. Hasjparov is derde en leider bij de geheimtips met een zeer smalle marge tov Eva.

Geklopt in de sprint -Hasjparov

(Tue 16 Jul 2024, 18:27) Leuk om eens een editie bovenin mee te draaien, maar het gevoel stijgt dat ik uiteindelijk word geklopt in diverse sprints.....

Het is nog niet gedaan -Jose de Cauwer

(Sun 14 Jul 2024, 17:43) Geloof mij dat je schrik hebt tot het mathematische einde.Nee, nee, nee, nee.

lees verder

stand in beeld na etappe: 21

804  Eva
779  Hasjparov
766  Eddie
766  Manolo
761  Thomas
757  John H
743  jp
714  JohnB
707  BenL
687  Harrie D
673  El Condor
663  Watze
661  La Doña
660  Ellen
644  Happy
632  Victor Emanuele 3
608  andre
587  ChantGTP
164  OlafTuinder

deel- en nieuwe rijden klassementen

Naast de virtuele gele trui en de dagwinst in het tourspel zijn er ook nog een groene trui, een bolletjestrui, een schild van eer en een pontiac horloge te winnen. In haar onmetelijke wijsheid stelt de tourspeldirectie dagelijks vast of de etappe als massasprint of als aanvalsetappe gezien mag worden. Niet zo ingewikkeld: alle etappes niet behorende tot bergritten of tijdritten en zonder massasprint zijn aanvalsetappes. De bergritten zijn die ritten met in ieder geval 1 col van de eerste of HC categorie en tijdritten zijn door le tour bepaald. De punten in bijvoorbeeld een massasprint etappe worden toegewezen aan het groene trui klassement, tijdritten aan het mr chrono klassement etc. In het kader van het Nieuwe Rijden is er jaarlijks een wisselklassement verzorgd door een van de deelnemers (zie het commentaar voor uitleg). Tenslotte is er het geheimtip klassement dat een rekenmethode hanteert die meer punten toe kent aan minder vaak gekozen renners, de geheimtips. Zie de standen in de rechter kolom, je vindt daar overigens ook de coureurs met de meeste punten.

spelregels

de stand vanaf de camping

Deze website is ook gedeeltelijk beschikbaar in een versie voor je mobiele telefoon . Voor mensen met een langzame internet verbinding of minimalisten is de stand te vinden op de tour light.

eregalerij

2023: Eddie (11)
2022: Eva
2021: Manolo27 (2)
2020: Eddie
2019: Manolo27
2018: Eddie
2017: Eddie
2016: Eddie
2015: André (6)
2014: Anton
2013: André
2012: Harrie D
2011: André
2010: Eddie
2009: Jippe (2)
2008: Eddie
2007: André
2006: JP (3)
2005: André
2004: JP
2003: André
2002: Eddie
2001: Eddie
2000: Eddie
1999: Eddie
1998: Jippe
1997: JP

tourspel stand na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Eva804
2. Hasjparov779
3. Eddie766
4. Manolo766
5. Thomas761
6. John H757
7. jp743
8. JohnB714
9. BenL707
10. Harrie D687
11. El Condor673
12. Watze663
13. La Doña661
14. Ellen660
15. Happy644
16. Victor Emanuele 3632
17. andre608
18. ChantGTP587
19. OlafTuinder164
Hoe was de stand na eerdere etappes

dagklassement spelers (etappe: 21 )

finish vlag
spelerpunten
1. Eddie51
2. JohnB50
3. Watze50
4. El Condor49
5. Ellen49
6. Happy48
7. John H48
8. BenL46
9. Hasjparov45
10. Manolo43
11. La Doña42
12. Thomas42
13. jp41
14. Eva37
15. ChantGTP36
16. andre35
17. Harrie D35
18. Victor Emanuele 335
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op

dagklassement renners (etappe: 21 )

1. POGAČAR Tadej 15
2. VINGEGAARD Jonas 11
3. EVENEPOEL Remco 9
4. JORGENSON Matteo 7
5. ALMEIDA João 6
6. GEE Derek 5
7. LANDA Mikel 4
8. TEJADA Harold 3
9. BUITRAGO Santiago 2
10. YATES Adam 1
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op


het geheimtip klassement

trui
spelerpunten
1. Hasjparov46533
2. John H45550
3. Eva43597
4. Manolo40521
5. Thomas38515
6. Eddie35382
7. BenL32811
8. La Doña27662
9. JohnB26651
10. jp25204
11. Happy24815
12. Watze23641
13. El Condor22728
14. Ellen21352
15. Harrie D19864
16. OlafTuinder18239
17. Victor Emanuele 317123
18. andre14239
19. ChantGTP12569

groene trui na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Eva463
2. Thomas441
3. John H397
4. Manolo395
5. Hasjparov393
6. Eddie358
7. BenL338
8. Harrie D331
9. jp324
10. Watze299
11. El Condor284
12. Victor Emanuele 3272
13. JohnB245
14. andre233
15. Ellen228
16. La Doña217
17. Happy180
18. ChantGTP167
19. OlafTuinder131

bolletjestrui na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Happy346
2. Ellen345
3. JohnB342
4. La Doña340
5. ChantGTP324
6. Eddie321
7. Hasjparov317
8. jp313
9. andre307
10. Eva304
11. Manolo302
12. John H301
13. El Condor298
14. BenL297
15. Victor Emanuele 3278
16. Watze277
17. Harrie D264
18. Thomas264
19. OlafTuinder12

mr chrono na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Eddie100
2. El Condor98
3. Ellen98
4. JohnB96
5. Watze96
6. Happy95
7. John H94
8. BenL91
9. Hasjparov89
10. La Doña89
11. Thomas88
12. Manolo85
13. jp83
14. ChantGTP79
15. Eva79
16. andre77
17. Harrie D77
18. Victor Emanuele 377

coeur de lion na etappe 21

trui
spelerpunten
1. jp65
2. Hasjparov64
3. JohnB59
4. Victor Emanuele 359
5. Harrie D57
6. John H57
7. Happy47
8. Watze45
9. Eva44
10. Eddie43
11. ChantGTP41
12. Manolo40
13. Thomas40
14. andre39
15. BenL39
16. La Doña39
17. El Condor35
18. OlafTuinder33
19. Ellen31

Watze's zwarte trui

trui
spelerpunten
1. Manolo565
2. Hasjparov508
3. jp470
4. BenL459
5. JohnB451
6. Eddie435
7. Eva428
8. John H399
9. Watze383
10. La Doña377
11. Thomas358
12. Harrie D354
13. El Condor351
14. Ellen344
15. Happy327
16. ChantGTP322
17. Victor Emanuele 3306
18. andre293
19. OlafTuinder205

de optimale ploeg

coureurpunten
1. POGAČAR Tadej 121
2. EVENEPOEL Remco 79
3. GIRMAY Biniam 78
4. VINGEGAARD Jonas 77
5. PHILIPSEN Jasper 74
6. VAN AERT Wout 51
7. ACKERMANN Pascal 46
8. DE LIE Arnaud 37
9. CARAPAZ Richard 34
10. ALMEIDA João 32
11. BAUHAUS Phil 30
12. JORGENSON Matteo 28
13. GAVIRIA Fernando 26
14. KRISTOFF Alexander 26
15. GROENEWEGEN Dylan 25
16. LANDA Mikel 24
17. ROGLIČ Primož23
18. CAMPENAERTS Victor 21
19. VAQUELIN Kévin20
20. YATES Simon 20
21. TURGIS Anthony 19
22. RODRÍGUEZ Carlos 17
23. BARDET Romain 16
24. GEE Derek 16
25. YATES Adam 16

de beste geheimtips

coureur (factor)punten
1. GIRMAY Biniam (15)17550
2. ACKERMANN Pascal (15)10350
3. GAVIRIA Fernando (17)7514
4. ALMEIDA João (14)6272
5. LANDA Mikel (16)6144
6. ARANBURU Alex (17)4335
7. BARDET Romain (15)3600
8. VAN DEN BROEK Frank (18)3564
9. JORGENSON Matteo (11)3388
10. KRISTOFF Alexander (11)3146
11. BAUHAUS Phil (10)3000
12. MAS Enric (14)2940
13. GEE Derek (13)2704
14. HEALY Ben (17)2312
15. STUYVEN Jasper (17)2312
16. DE PLUS Laurens (18)2268
17. BUITRAGO Santiago (13)2028
18. LAZKANO Oier (17)1734
19. VAN GILS Maxim (17)1734
20. CICCONE Giulio (11)1694
21. CARAPAZ Richard (7)1666
22. LEMMEN Bart (18)1620
23. LUTSENKO Alexey (18)1620
24. DÉMARE Arnaud (14)1568
25. AYUSO Juan (13)1521