JPs tourspel

2024 - 28e editie

Tourvrienden, la grande boucle staat weer voor de deur. De tourspeldirectie wenst jullie alvast veel plezier en succes! Voor het laatste nieuws check het commentaar.

inschrijving nog 399.5 uren geopend

De inschrijving is geopend tot 29/06/2024-12:59(CET) en sluit dan automatisch, zorg dus dat je voor dat tijdstip op verzenden hebt gedrukt. Registreer je deelname en log in om je tourploeg op te geven. De renners die uiteindelijk deel gaan nemen aan de tour zijn meestal pas enkele dagen voor de tourstart bekend en kunnen tot het laatste moment nog wijzigen. De tourspeldirectie probeert een en ander bij te houden maar je bent zelf verantwoordelijk om te controleren dat de gekozen renners ook daadwerkelijk starten. Om die reden zal de opgave van je ploeg pas daadwerkelijk mogelijk zijn als de meeste ploegen hun renners bekend hebben gemaakt. Je kunt tot de deadline je ploeg aanpassen. In het commentaar vind je de laatste stand van zaken.

spelregels

tips

De analyse

hier komt later team info
hier komt later team info de rennersstatistiek is nog niet beschikbaar
hier komt later renners info hier komt later renners info
Bekijk de populariteit van de renners
Welke renners scoren de meeste punten?
Scenario analyse, what-if, hoe zou de stand zijn bij deze uitslag? Ga virtueel

Commentaarzwarte berekening -Watze

(Mon 24 Jul 2023, 21:12) Dit jaar kreeg je de meeste punten als je renner die laag stond in het klassement toch een hoge plek in de etappe haalde

Dank -Hasjparov

(Mon 24 Jul 2023, 14:05) ook vanuit deze hoek complimenten en dank aan de tourdirectie! Deze toch al leuke tour werd nog genoeglijker door deze poule. En uiteraard wederom felicitaties aan de slimste mens der tourpoules Eddie voor zijn zoveelste overwinning. Ik ben zover dat dit geen toeval meer kan zijn :-)

Dank -André

(Mon 24 Jul 2023, 08:00) dank en hulde aan de tourdirectie die deze enerverende editie mogelijk heeft gemaakt, het was een waar genoegen om deel te mogen uitmaken van het peloton. Felicitaties aan alle winnaars en Tot volgende jaar!

Dank -Jippe

(Sun 23 Jul 2023, 22:46) Ik geloof dat dit een van mijn beste prestaties in het tour spel is. Brons in het gele klassement en goud in het groene en het zwarte klassement. Ik weet alleen niet hoe het zwarte klassement berekend wordt, maar ben er wel erg blij mee. Hartelijk dank voor de organisatie!

Grazie -JohnB

(Sun 23 Jul 2023, 21:11) Wederom dank en hulde JP voor het onderhouden van deze mooie traditie. Geen top 10 helaas, maar wel n paar grote namen achter me gelaten.

Hoera -Eddie

(Sun 23 Jul 2023, 20:53) Zeer blij weer met mijn zege. Zag Eva direct als mijn belangrijkste concurrent, want ik had de minste verschillen met haar. Aan de top komen is moeilijk. Aan de top blijven is moeilijker, wordt vaak gezegd. Dus klasse Eva. Opluchting dat de uitslag van vorig jaar nu omgekeerd is. Super JP dat je dit spel elk jaar weer organiseert, dank.

Bedankt en gefeliciteerd -Manolo

(Sun 23 Jul 2023, 20:41) Daar is dan, ja, daar is-ie, Eddie. Kijk naar hem. Geeft iedereen hier een kroket van eigen deeg. E-nig. Gefeliciteerd! Tourdirectie bedankt voor het organiseren. A la prochaine!

Jippe, hulde! -Zwarte trui

(Sun 23 Jul 2023, 19:57) Bol en Waerenskjold scoorden het meest op de champs elysees. Andre en John H delen het zwarte zilver, achter de zwartgoeden Jippe en voor de zwartbronzen Damanolo27

Etappe 21:21 etappes en op het einde wint Eddie -Tourdirectie

(Sun 23 Jul 2023, 19:57) Ook al stonden de beste 10 van het klassement steeds bij elkaar in de buurt en hebben verschillende deelnemers het geel even mogen dragen aan het einde bleek Eddie toch weer te sterk en haalt zijn 11e zege in het tourspel. De Winnaar van vorig jaar Eva wordt knap tweede en Jippe beleeft ook weer eens een heel goed jaar met de derde plek.

Jippe mag het groen meenemen naar Rome voor de hoogste scores in de sprintetappes, voor Andre en John J die vandaag wel de dagprijs nog pakt.

Harrie D tenslotte is de winnaar van het geheimtipklassement gevolgd door John H and Jippe.

Alle spelers weer heel erg bedankt om het kijken naar de Tour een stuk spannender te maken en ... tot volgend jaar!

Felicidades para todos -El Condor

(Sun 23 Jul 2023, 19:55) De Condor sloeg zijn vleugels iets te vroeg uit dit jaar, maar het was weer een prachtige editie en dank aan JP as always . Vandaag heb ik geen TdF gekeken; in plaats daarvan reed ik in Colombia de mythische Alto de Letras op naar 3680 m . Hasta la vista ciclista!

Ciccone vs Gall -John H

(Sun 23 Jul 2023, 09:11) Giulio had gisteren niks te duchten van Felix, maar ik moest gisteren nog flink doortrappen om Eddie in het bergklassement voor te blijven. Was net wat eerder op de laatste top dan de Kannibaal van dit tourspel. Het is een eer om deze zwaarbevochten bollentrui een jaartje te mogen dragen.

zwarte trui -watze

(Sat 22 Jul 2023, 18:48) Er waren maar weinig punten te vergeven vandaag. Niettemin weet onze kannibaal toch nog de top vijf binnen te sluipen, ten koste van Pierre47. Damanolo27 handhaaft zich op plek vier.

Etappe 20:Virtueel geel Eva verdampt -Tourdirectie

(Sat 22 Jul 2023, 17:40) De winnaar van vorig jaar, Eva, mocht enige tijd hopen op een omwenteling van het klassement met chouchou Pinot door een zee van fans eenzaam op kop. Helaas waren de grote kanonnen nog ambitieus en ging het feest niet door.
John H wint de laatste bergetappe en mag de bolletjestrui voor een jar aantrekken, Eddie en Champie zijn de runners up in dat klassement. John H sluipt met zijn dagwinst door Gall ook wat dichter bij de geheimtipstrui maar Harrie weet stand te houden, Jippe is nr 3
morgen wordt met de klassieke spint de Tour weer afgesloten of gaan we nog een ontsnapping zien met Campenaerts of anderen?

Zwart: Mohoric, Philipsen,Pedersen -Watze

(Fri 21 Jul 2023, 22:28) Andre verdringt John H van plek twee. Jippe staat nog op plek 1. Vandaag waren er veel punten te vergeven. Morgen wellicht ook.

Etappe 19: mathematisch nog niet gespeeld -Tourdirectie

(Fri 21 Jul 2023, 18:02) Jasper Philipsen kan, als hij weet uit te rijden het groen niet meer ontlopen en ook Vingegaard kan alleen met pech de tour nog verliezen. In het tourspel is het mathematisch nog niet uitgespeeld. Dit jaar zit de bovenste helft van het klassement sowieso dicht bij elkaar. Happy pakt vandaag de dagprijs gevolgd door Harry en Pierre. Harrie neemt daarmee een voorschot op de winst van het geheimtipklassement, maar er volgen nog 2 etappes. De coeur de lion is normaal wel uitgespeeld en de winnaar is Thomas gevolgd door Harrie D en Eva. Eddie levert vandaag een paar puntjes in op Eva die aan een overwinning van Pinot of Cort genoeg zou hebben om Eddie bij te benen, Harrie D komt door zijn goede klassering vandaag sterk opzetten en staat op het derde treetje van het gele podium.

Praatjes -Eddie

(Thu 20 Jul 2023, 19:52) Beste confrere, geachte Mart, mijn gedachten over UAE en zijn roerganger Gianetti liet ik al eerder doorschemeren.

dikke scores -zwart

(Thu 20 Jul 2023, 18:42) De gehele top tien krijgt flink wat punten voor de zwarte trui vandaag. Laporte krijgt met twintig punten nog het minst.

Etappe 18: vluchters verschalken peloton -Tourdirectie

(Thu 20 Jul 2023, 18:41) De kopgroep blijft ze nipt voor. Het levert een mooie dagprijs op voor Olaf Tuinder. De etappe is geklasseerd als aanvalsetappe en Champie heeft nog altijd het leeuwenhart
Eddie ziet zijn naaste achtervolgers Eva en Damonolo achterblijven en versterkt zijn greep op het geel. Ligt ook het tourspel dan in een plooi (voor de volgers van dit spel gaan we er van uit dat men via viva le velo op de hoogte is van courante vlaamse uitdrukkingen)? Harrie is nog steeds de beste scout van buitengewoon talent als leider van de geheimtips.
https://sporza.be/nl/videozone/vive-le-velo/

Eddies praatjes -Mart Smeets

(Thu 20 Jul 2023, 18:23) De gas en olie baronnen van UAE moeten toch nog aardig wat bijleren wat koersen is. En dan hebben nog niet eens waaiers gehad.. De waarheid lig aan de meet in Paris alle praatjes ten spijt.

bevalling -Eddie

(Thu 20 Jul 2023, 18:06) Blij dat de bevalling is begonnen. Daarvoor had ik Laporte achter de hand. Levert zijn eerste vruchten op.

Jumboos -Eddie

(Thu 20 Jul 2023, 18:04) Ja Mart, van die Boerenleenbankmentaliteit (dan heb ik het over de echte bank) word ik doodziek. De Plugges en de Zeemannen, zeikerds eersteklas. Dan zullen we het maar niet over dat andere boefje hebben: meneer Van Eerd. JPs Tourspel hebben ze bovendien nog nooit gewonnen. Daarvoor moeten ze vroeger opstaan.

Eddies praatjes -Mart Smeets

(Thu 20 Jul 2023, 13:55) Voila we zijn nog niet in Paris maar Eddie mag vast nadenken wat zijn reactie is op zn uitspraak Het Blijven Sukkels Die Jumboos. De Tourvolgers wachten met spanning af...

Johannessen, Gall, de rest, A.Yates -top10 zwart

(Wed 19 Jul 2023, 18:07) Bescheiden punten vandaag voor de zwarte trui. De meeste renners uit de daguitslag top10 kregen 4 punten, Adam Yates 2. Gall kreeg 6, en Johannessen 20.

Door de bomen het bos -Lars

(Wed 19 Jul 2023, 18:03) Toch mooi om ook vanuit de amazone het tourspel te kunnen volgen. Alleen jammer natuurlijk dat ik weer in het peloton blijf hangen, net als de vorige 20 (?) koersen. Enige troost is dat ook als de door mij dubbel opgestelde renner 2 keer zou meetellen ik nog steeds in het peloton fietste..

Etappe 17: nog geen knock-out in tourspel -Tourdirectie

(Wed 19 Jul 2023, 17:40) Pogacar is volledig gekraakt op de Col de la Loze en heeft na zijn nederlaag van gisteren een onoverbrugbare achterstand op het geel.
Eddie pakt in het spel wel de dagprijs maar heeft maar een kleine voorsprong op een groepje achtervolgers inclusief Eva en Damonolo27 respectievelijk de nummer 2 en 3 van het gele klassement. John H zat ook i ndat groepje en hij behoudt de bollentrui met nog 1 uitdaging te gaan in de Vogezen. Harrie behoudt nog zijn voorsprong bi jde geheimtips.

Tel -Eddie

(Wed 19 Jul 2023, 07:25) Ja, ouderdom speelt een stevige rol, ik kon 2010 niet checken. Het geheugen liet me daar ook in de steek.

Cavagna/Pedersen, van Aert. -top3 zwart

(Tue 18 Jul 2023, 20:26)

eerste van de gewone mensen -Tournerd

(Tue 18 Jul 2023, 19:51) maar tweede Mr Chrono voor Eddie na reparatie van het 2010 archief al moest hij toen wel de trui delen met Thomas. Onze eigen kannibaal verliest de tel :-)
https://www.heerschap.net/arc/tour/

Mr. Chrono -Eddie

(Tue 18 Jul 2023, 19:17) Ontiegelijk blij dat ik eindelijk Mr. Chrono op mijn palmares heb, was een fenomenaal hiaat. Sinds de invoering van die prijs in 2003 kreeg ik dat nooit voor elkaar (link naar 2010 werkt niet).

Etappe 16: Jonas haalt de moker boven -Tourdirectie

(Tue 18 Jul 2023, 19:14) Waar Pogacar al de tijd van Wout van Aert verpulverde deed Vingegaard daar nog een paar flinke scheppen boven op. De Tour lijkt voorbij of gaan we nog iets meemaken morgen in de koninginnenrit of zaterdag in de Vogezen.
Eddie had vandaag ook een hamertje op zak en pakt de dagprijs en daarmee ook de winst in het Mr Chrono klassement omdat er dit jaar maar 1 tijdrit is. Eva is tweede en Champie derde.
Eddie verstevigt ook zijn leiding in het gele klassement gevolgd door Eva en Harrie D. Die laatste leidt ook nog het geheimtip klassement.

lees verder

stand in beeld na etappe:

  Eddie
  El Condor
  John H
  jp
  Thomas
  Watze

deel- en nieuwe rijden klassementen

Naast de virtuele gele trui en de dagwinst in het tourspel zijn er ook nog een groene trui, een bolletjestrui, een schild van eer en een pontiac horloge te winnen. In haar onmetelijke wijsheid stelt de tourspeldirectie dagelijks vast of de etappe als massasprint of als aanvalsetappe gezien mag worden. Niet zo ingewikkeld: alle etappes niet behorende tot bergritten of tijdritten en zonder massasprint zijn aanvalsetappes. De bergritten zijn die ritten met in ieder geval 1 col van de eerste of HC categorie en tijdritten zijn door le tour bepaald. De punten in bijvoorbeeld een massasprint etappe worden toegewezen aan het groene trui klassement, tijdritten aan het mr chrono klassement etc. In het kader van het Nieuwe Rijden is er jaarlijks een wisselklassement verzorgd door een van de deelnemers (zie het commentaar voor uitleg). Tenslotte is er het geheimtip klassement dat een rekenmethode hanteert die meer punten toe kent aan minder vaak gekozen renners, de geheimtips. Zie de standen in de rechter kolom, je vindt daar overigens ook de coureurs met de meeste punten.

spelregels

de stand vanaf de camping

Deze website is ook gedeeltelijk beschikbaar in een versie voor je mobiele telefoon . Voor mensen met een langzame internet verbinding of minimalisten is de stand te vinden op de tour light.

eregalerij

2023: Eddie (11)
2022: Eva
2021: Manolo27 (2)
2020: Eddie
2019: Manolo27
2018: Eddie
2017: Eddie
2016: Eddie
2015: André (6)
2014: Anton
2013: André
2012: Harrie D
2011: André
2010: Eddie
2009: Jippe (2)
2008: Eddie
2007: André
2006: JP (3)
2005: André
2004: JP
2003: André
2002: Eddie
2001: Eddie
2000: Eddie
1999: Eddie
1998: Jippe
1997: JP

tourspel stand na etappe

trui
spelerpunten
1. Eddie
2. El Condor
3. John H
4. jp
5. Thomas
6. Watze
Hoe was de stand na eerdere etappes

dagklassement spelers (etappe: )

finish vlag nog geen uitslagen